Na de aanleg van een prachtige tuin blijkt vaak niet voldoende aandacht aan de buitenverlichting te zijn besteed. Of er wordt gedacht, dat komt later wel… Om dit te voorkomen maken we graag een lichtplan naast, of in combinatie met het tuinontwerp. Wanneer dit op elkaar aansluit komt het ontwerp én het lichtplan het beste tot zijn recht en vult het elkaar aan.

Buitenlichting: onze merken tuinverlichting

De keuze van tuinverlichting blijft altijd een persoonlijke smaak. Voor een goede sfeer rondom het huis en de tuin zal in het algemeen gekozen worden voor een stijl die naadloos past bij het ontwerp van huis en tuin. In onze lichtplannen houden we daar rekening mee. Maar ook is het belangrijk om te weten waar het buitenleven zich vooral afspeelt en wat belangrijk is voor de klant. We zijn dealer van de prachtige designverlichting merken Royal Botania, Tal en Wever en Ducré. (link) Deze tuinverlichting passen we vaak toe in onze lichtplannen, omdat het een hoogwaardige kwaliteit heeft in combinatie met natuurlijk materialen en een modern design. Maar ook diverse andere merken tuinverlichting nemen we op in ons lichtplan, mits het voldoet aan onze kenmerken: sfeer, kwaliteit en duurzaamheid!
Buitenverlichting moet sfeervol, maar ook zeker effectief zijn. Verlichting rondom het huis geeft immers altijd een veilig gevoel. Het geeft een warme toegang tot uw woning en schrikt ongenode gasten af.

Lichtplan buitenverlichting

De basis voor het lichtplan van de buitenverlichting vormt het tuinontwerp met daarop de terrassen, beplanting en bijvoorbeeld het zwembad. Aan de hand daarvan bepalen we in het lichtplan de toepassing van de verlichting. Functionele verlichting voor duidelijk zicht bij de oprit, trap, het tuinpad en als inbraakpreventie. Accentverlichting bij onderdelen die extra aandacht verdienen, zoals een ornament of een grote boom. En niet te vergeten de sfeerverlichting voor de juiste subtiele sfeer bij bijvoorbeeld terras of zithoek.
Dus neem in een vroeg stadium van het tuinontwerp contact met ons op om tot een prachtig én praktisch verlicht eindresultaat te komen!

Bent u op zoek naar een buitenverlichting in uw bestaande tuin? Neem dan een kijkje in onze webshop en laat u inspireren….

Afspraak maken?

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Maak een afspraak en we schuiven graag bij u aan tafel om uw plannen en wensen te bespreken!

Ga naar contact