Prachtig design uit Italië.

Lodes

Wij als Lichtkunde zijn er gewoon trots op dat we verlichting van Lodes mogen adviseren in onze lichtplannen. We doen dat ook erg graag en menig hanglamp in onze lichtplannen draagt de merknaam Lodes. Dit komt niet alleen omdat we het zelf zo’n prachtige collectie lampen vinden, maar zeker ook omdat bijna alle klanten de hanglampen zo bijzonder en stijlvol vinden. Het past echt in elke interieur.
Lodes is het meest prestigieuze, maar ook het oudste verlichttingsbedrijf van Italië en die jarenlange liefde voor het ambacht zie je echt nog terug in deze prachtige lampen. Het begint ergens in de jaren 40 als de Italiaan Angelo Tosetto begint met het ontwerpen van artistieke kroonluchters in een werkplaats op het platteland van Venetië. Het ambacht van glasblazen leerde hij in Murano. Ondertussen zijn we 3 generatie verder en zie de wijsheid, het vakmanschap, ambacht én innovatie nog steeds terug in de ontwerpen van Lodes. Modern design, maar altijd met een stijlvolle touche en vaak met handgeblazen Murano glas in het armatuur verwerkt.
De Lodes Random is echt een favoriete van ons, prachtige subtiele handgeblazen bolletjes in verschillende kleuren glas en soorten ophangingen mogelijk. Denk aan een vide, als een waterval van kleine lampjes, maar ook boven een salontafel komen deze subtiele lampen prachtig tot zijn recht. Wat ons en wat veel klanten van ons betreft een heel bijzonder merk met prachtige design verlichting