Elk interieur komt beter tot zijn recht met een goed lichtplan.

Informatie aanvragen
Scroll

ONTZORGEN

Lichtplan op maat

Goede verlichting is qua sfeer en functie essentieel om fijn te wonen. Maar waar te beginnen? Zeker bij nieuwbouw is het bedenken van de verlichting een behoorlijke uitdaging. Maar ook bij een verbouwing kan het opnieuw uitdenken van de lichtbronnen nodig zijn om alles op z’n plek te laten vallen. En een kantoor-/werkruimte vraagt om de juiste balans tussen professionaliteit, sfeer en werkplezier.

Wij inspireren en ontzorgen u met een lichtontwerp op maat: licht, interieur en uw persoonlijke stijl zijn perfect op elkaar afgestemd. En als u wilt, kunt u alle lampen bij ons bestellen en regelen wij de elektricien. Dát bedoelen we met ontzorgen.

Ontdek hoe we te werk gaan

INSPIRATIE

Resultaat lichtplan

Met ons lichtontwerp nemen we de ‘verlichtingspuzzel’ uit uw handen en zorgen we voor een uitgebreid lichtplan op maat. Dat doen we onder andere met een 3D-ontwerp waarmee u als het ware door uw (toekomstige) woning of kantoor wandelt. Zo ziet u precies hoe de verlichting eruit komt te zien en beleeft u het effect van de verlichting optimaal. In dit 3D-ontwerp zijn de verschillende ruimtes van de woning ingericht. Niet alleen met lampen, maar ook met meubels, gordijnen, vloer en (wand)kleuren. Het ontwerp zorgt zo niet alleen voor een realistisch beeld van het effect van verlichting; het zorgt ook voor een grote dosis aan inspiratie.

Voor het beste resultaat worden wij graag zo vroeg mogelijk betrokken. Bij een verbouwing kunnen eventuele wijzigingen zo op tijd doorgevoerd worden. Bij nieuwbouw kunnen we in een vroeg stadium samen met u de elektrapunten bepalen.

De mogelijkheden voor uw situatie ontdekken?

Informatie aanvragen

Elk interieur komt beter tot zijn recht met een goed lichtplan. Wilt u de mogelijkheden voor uw situatie bespreken?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lichtplan laten maken
Proces

Van advies tot uitvoering

Locatiebezoek met adviesgesprek

Een lichtplan start met een kennismaking. We bespreken uw persoonlijke stijl, wensen, budget, de functies van de te verlichten ruimtes en bezoeken indien mogelijk de locatie.

Om het 3D-ontwerp zo realistisch mogelijk te maken, ontvangen we graag bouwtekeningen en plattegronden. Daarnaast vragen we naar het interieur (voor zover dat al bekend is): kleuren, gordijnen, vloer, meubels, en wanddecoratie. Zo kunnen we met de verlichting de juiste accenten leggen.

Na ons gesprek ontvangt u een voorstel met de prijs van uw lichtplan, inclusief uitleg van de werkzaamheden.

3D-ontwerp en moodboard

We maken voor u een persoonlijk lichtplan met de positie en functie van de verlichting. Dit doen we in 3D zodat u het effect van de verschillende lampen zo realistisch mogelijk kunt beleven. Hierin maken we ook de lichtberekeningen, om te bepalen welke plekken om welke lichtbronnen vragen.

Daarnaast tekenen we op een plattegrond alle verlichting in. In het moodboard vindt u alle per ruimte gekozen armatuur uit het ontwerp, inclusief foto’s en materialen.

Wij willen onze klanten altijd verrassen met het ontwerp en krijgen dan ook vaak de reactie dat mensen dit zelf nooit hadden kunnen bedenken. En daar doen we het voor!

Technische tekening

De technische tekening maakt onderdeel uit van het lichtontwerp. Het is een handleiding voor de elektricien waar welke armaturen moeten komen en hoe deze geschakeld moeten worden.

Nog geen elektricien in beeld? U kunt de montage door onze ervaren monteurs laten verzorgen. Met onze achtergrond, ervaring en kennis is het zelfs mogelijk dat wij de gehele elektrotechnische installatie – van ontwerp tot realisatie – voor uw (nieuwbouw)woning verzorgen.

Liever zelf regelen? Geen probleem: dan overleggen we met uw elektricien over de uitvoering en montage van de verlichting.

 

Presentatie & offerte

We maken een afspraak om het lichtplan te presenteren. Dat gebeurt (meestal) bij ons op kantoor . Op ons grote presentatiescherm ziet u tot in detail wat we adviseren met betrekking tot het licht in en om uw woning.

In het 3D-ontwerp kunt u virtueel rondkijken in de ruimtes en zien hoe het lichtadvies op maat er straks uit komt te zien. Dit is ook het moment om te kijken of de sfeer u aanspreekt en nog kleine aanpassingen te doen.

Aan de hand van deze input maken we het definitieve ontwerp en de offerte. In de offerte wordt per ruimte de voorgestelde verlichting genoemd. Dit ontvangt u digitaal, zodat u alles thuis rustig kunt bekijken.

Uitvoering

Is het lichtontwerp helemaal naar wens? Dan verzorgen wij graag de uitvoering daarvan. We bestellen en leveren de lampen en ook de montage kunnen wij voor u verzorgen.

Voor de lampen hebben we een breed aanbod, zowel qua stijl als budget. In onze showroom (alleen op afspraak) vindt u basisverlichting, stalen en beeldmateriaal. Daarnaast hebben we een groot netwerk van leveranciers waar u een kijkje kunt nemen.

Na levering van de lampen overleggen we met de elektricien. Ook uw eigen elektricien kan ons altijd bellen bij vragen en voor overleg.

Investering

De kosten van een lichtplan zijn afhankelijk van de grootte van het project en het gevraagde advies. We maken al een lichtplan vanaf € 499,-. Vraag het magazine aan voor meer info en prijzen.

Het afstemmen van de verlichting is vaak een uitdaging en is voor de lange termijn; dan is het wel zo prettig om het in één keer goed te doen. Als u hierin volledig ontzorgd wilt worden, is ons lichtplan de investering meer dan waard.