Welkom bij Lichtkunde

Begonnen vanuit een passie voor licht en interieur en nu het vakkundige en ervaren lichtontwerpbureau: maak kennis met de creatieve krachten van Lichtkunde.

Ontmoet ons team
Scroll

Advies in verlichting

Wat we voor u kunnen betekenen

Lichtplan

Goede verlichting is qua sfeer en functie essentieel om fijn te wonen of te werken. Maar waar te beginnen? Een lichtplan is een verstandige keuze! Bij nieuwbouw is het uitdenken van verlichting een behoorlijke uitdaging. Maar ook bij een verbouwing kan het opnieuw uitdenken van de lichtpunten nodig zijn. Ook werkruimtes vragen om  een juiste balans tussen professionaliteit en sfeer. Met ons lichtontwerp nemen we de hele ‘verlichtingspuzzel’ uit uw handen en zorgen we voor een uitgebreid lichtplan op maat.

Lichtadvies

Met ons lichtadvies ontzorgen wij u: u ontvangt een advies op maat en technische tekening. Met die tekening weet u (of de elektricien) precies welke armaturen waar geplaatst moeten worden. Dankzij een lichtadvies worden licht, interieur en uw persoonlijke stijl perfect op elkaar afgestemd. En als u wilt, kunt u alle lampen bij ons bestellen en regelen wij de elektricien. Dát bedoelen we met ontzorgen. Ook brengen we een offerte uit van de gekozen verlichting. Wij hebben een breed aanbod aan lampen, zowel qua stijl als budget.

Duurzame oplossingen

In elk lichtplan of lichtadvies komt onze visie op duurzaam ondernemen (MVO) naar voren. Dit ziet u direct terug in een zo laag mogelijk en duurzaam energieverbruik en door gebruik te maken van duurzame energiebronnen. We kunnen dit ook verder uitbreiden met een advies voor zonnepanelen. Kortom, op welke manier dan ook een lichtadvies nodig? Een sfeervol lichtplan voor de woonkamer of functionele verlichting in de keuken? Neem dan contact op via het contactformulier of bel ons op 085 – 10 44 664.

Wie zijn wij

Even voorstellen…

Lichtontwerper

Jaco Goudriaan

Na jarenlange ervaring in de installatiewereld leerde ik aan de Lighting Design Academy de fijne kneepjes van het lichtvak en sindsdien mag ik me als Lichtontwerper bezighouden met alle soorten verlichting. Het leukste aan mijn vak vind ik het adviseren van de klanten. We begeleiden de klant van het ontwerp tot oplevering en je krijgt daardoor echt een relatie met de klant. Vaak heb ik bij een eerste gesprek al een goed idee gekregen waar de klant naar op zoek is en welke stijl verlichting bij hen past. Als we dit dan uitgewerkt hebben in een lichtontwerp en het presenteren in een 3D visualisatie bij ons op kantoor blijkt dit bijna altijd te kloppen. De opmerking die ik dan vaak hoor is: “Wat zijn we blij dat we dit aan jullie overgelaten hebben, dit hadden we zelf nooit kunnen bedenken”. Het proces van kennismaken, ontwerpen en realiseren blijft steeds weer een mooie uitdaging voor mij.

Lichtadviseur en marketing

Henrike Goudriaan

Samen met Jaco ben ik in 2013 begonnen met Lichtkunde. Vanaf het eerste moment was het voor ons beide een juiste stap. Waar Jaco vooral het contact met de klanten onderhoud, werk ik achter de schermen mee aan het uitwerken van lichtplannen en marketingactiviteiten, zoals bijvoorbeeld op Instagram waar we de mooiste verlichting laten zien. Daarnaast ben ik steeds op zoek naar nieuwe merken en collecties die vernieuwend zijn en passen bij ons bedrijf en onze klanten. Ook bezoeken we samen met ons team beurzen en leveranciers om zelf ook de laatste trends en ontwikkelingen te zien. Dat kan ook met een klant zijn die graag de verlichting wil zien en uitzoeken. Kortom, veel afwisseling en gezelligheid!