Kantoorverlichting

Werkplek

Een goed verlichte werkplek valt of staat met de juiste kantoorverlichting. Het zorgt ervoor dat uw medewerker minder vaak ziek is, een beter humeur heeft en productiever is. Het juiste licht, de juiste lichtinval, de omgeving, het draagt allemaal bij aan een goed werkresultaat.

Design verlichting

Licht en gezondheid werk

Combinatie

Bij kantoorverlichting voor de werkplek is de combinatie van licht en gezondheid een belangrijk aspect. De gewone, meestal te zwakke tl-verlichting in kantoren is volgens het onderzoek Gezond Licht op Kantoor van de Technische Universiteit Eindhoven goed voor een productiviteitsverlies in Nederland van jaarlijks 2 miljoen euro. Matige verlichting leidt vooral in de middag tot doezelende werknemers, stelt de universiteit. Vooral in de wintermaanden is de lichtcyclus van kantoormensen verstoord. Je reist in het donker van en naar je werk en op kantoor krijg je te weinig licht.

Cognitieve prestaties

Prestaties

Licht heeft een direct positief effect hebben op cognitieve prestaties. Uit recente studies waarin gebruik gemaakt werd van fMRI is gebleken, dat lichtblootstelling tijdens bepaalde cognitieve taken specifieke hersenfuncties versterkt. Wanneer de juiste technieken worden toegepast in de kantoren, verhoogt het zelfs het welbevinden uw werknemer. Hierdoor blijft de prestatie op het werk stabiel of verbetert zelfs. Hieruit blijkt dat de juiste kantoorverlichting heel belangrijk is voor de werkprestaties.

Wij werken met u samen

Deskundig lichtplan

Lichtplan

Wanneer u nieuw gaat bouwen maken we graag een deskundig lichtplan. Ook als u kritisch blijft kijken naar uw bestaande kantoorverlichting voorzien wij u graag van het juiste advies. Wij maken voor u de lichtberekening die aan de norm voldoet en/of komen bij u langs om de ruimte te bekijken en voor u een plan op maat te maken. Het is van groot belang dat de verlichting in uw pand zo goed is, dat het bijdraagt aan het welbevinden van uw werknemers. Naast dat licht functioneel moet zijn is het design ook een belangrijk onderdeel van het lichtplan. Graag luisteren wij naar uw wensen en geven u advies.